tisdag 29 april 2014

Smørrebrød med lätthalstrad oxfilé och dragonmajonäs

Det här blir sista inlägget med smørrebrød för den här gången. 

Det här behövs till 8 små smørrebrød:
2 skivor rågbröd 
150 g oxfilé
salt och nymald svartpeppar 
1 msk smör

Dragonmajonäs:
1 tsk vitvinsvinäger 
1 msk dijonsenap 
1 äggula
2 krm salt
5 dl rapsolja
1 msk dragon, finhackad 
Eller snabbvarianten: 
Majonäs och dragon

Garnering:
1 schalottenlök, skuren i tunna skivor
4 cornichons 
2-4 cocktailkapris, halverade
potatischips
smörgåskrasse



Gör så här:
Blanda vinäger, senap, äggula och salt i en bunke. Vispa in oljan droppvis. Smaksätt med dragon. 
Eller
Blanda köpt majonäs med hackad dragon. 
Salta och peppra filén. Stek den runt om på hög värme några minuter. Linda in köttet i smörgåspapper eller folie och låt det svalna lite innan det skärs i tunna skivor. 
Bred lite smör på brödskivorna. Lägg på kött så att det täcker brödet. Dela varje brödskiva i fyra delar. Klicka på dragonmajonäsen. Fördela lökringar och cornichons på smörgåsarna. Garnera med kapris, chips och smörgåskrasse.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar